Bondekonens chokoladekage.
Opskrift til 1 stor bradepande
150 g smør
450g sukker
3 æg
75g kakao
600g mel
3 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
7½ dl kærnemælk
Jeg tilsætter ekstra 3-4 skefulde neskaffe det fremhæver kakaosmagen.
Smelt smørret evt. i mikroovnen og rør det med sukkeret. Tilsæt æggene, et ad gangen og pisk det lyst og skummende. Bland kakao, mel, natron og vaniljesukker. Sigt det i dejen skiftevis med kærnemælken. Fordel dejen i en bradepande med bagepapir. Bag kagen nederst i ovnen ved 200°c (almindelig ovn, altså ikke varmluft) i 20-25 minutter.
Når kagen er afkølet lidt, ca. 15 min., vendes den ud af formen og køler videre igen ca. 15 min. Herefter pakkes kagen grundigt ind i film og folie og kommes i fryseren eller køleskabet til den skal bruges. En gennemkold, sat kage, er nemmere at skære ud og fylde, i det hele taget nemmere at arbejde med. Kan med fordel bages et par dage før den skal bruges.
Opskriften har jeg fra Bogen: ”Kager der smager – og andre søde sager” –
Alette Bertelsen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar