fredag den 21. september 2012

Flag-kage.

Har lavet fødselsdagskage til min svoger. Her er lidt om kagen og en masse billeder (jeg advare mod billedespam men Havde lige lidt sjov med at tage dem).

Kagen består af chokoladekage og appelsinsmørcreme.

Fødselsdagskage
Først laver man appelsinsiruppen til cremen. (Opskrift finder du her)

Appelsiner, godt vaskede

Appelsinskal
Appelsinsaften
Det koges ind med sukker til det bliver en tyk sirup

Så bages kagen.
Æg
Sukker
Vaniljesukker
Mælk
Mel
Espresso
Bagepulver og kakao
Smør
Æg, Vaniljesukker og sukker piskes godt
Mel, kakao, bagepulver og mælk tilsættes
Smeltet smør tilsættes
Op i formen
Tid til kaffepause en Cortado fra vores Dolche Gusto
 Så kom det til appelsinsmørcremen.

Smør naturligvis, stuetemperatur
Flormelis
Appelsinsirup, kogt tidligere
Piske, piske og når man tror man er færdig piske mere
Undervejs tilsættes siruppen
Cremet og ved at sprænges af smag
Kagen pakkes ud efter en nat i køleskabet eller et par timer i fryseren
Jeg bruger tråd til skæring af lile bunde
Creme på
Lad det bare flyde ud for...
... cremen bruges også til opsmøring
Snorlige giver godt slut resultat
Fondant på
Farvet fondant rulles ud og skæres
Hvid fondant rulle og skæres i tynde strimler til kryds
Færdig kage


4 kommentarer:

  1. Umm... Jeg synes at billederne er virkelig flotte og fortæller din kage-historie flot :)Det eneste, der ærgrer mig at jeg ikke var der til at smage ;)

    SvarSlet
  2. Tak :) Vores mål var at tage billeder hvor man næsten kunne smage motivet og det syntes jeg faktisk også er lykkedes meget godt :)

    SvarSlet
  3. Nææææh, hvor er den fin... (selvom jeg aldrig helt har fanget konceptet chokolade+appelsin. Kan bedre lide det hver for sig)

    SvarSlet
  4. Og så bliver jeg jo en kende forvirret... Olav havde da fødselsdag for 2 måneder siden...??

    SvarSlet