torsdag den 20. september 2012

Hindbærfromage (mousse).

Her er den opskrift jeg bruger når jeg skal fylde med hindbærmousse. Det er faktisk en fromage og det er rigtig godt syntes jeg for den holder godt facon og er dejligt stabil i kager. Den er stærkt inspireret af Blomsterbær

5 bl. husblas
200 g. hindbær - friske eller optøede frosne
50 g. flormelis
½ l. piskefløde
½  vaniljestang


Hindbær fromage:
Husblassen lægges i blød i 1 liter koldt vand i en ½ time. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Lidt af flormelissen og kornene mases med en paletkniv på bordet, således at kornene skilles ad.
Hindbær, flormelis og vaniljesukker moses kort med hænderne & opvarmes i en lille gryde til 70 grader og tages af varmen.

Hvis man ønsker en mousse uden klumper så blendes hindbærene og sies, inden næste trin. Jeg syntes at der mistes en del smag selv om man er omhyggelig og får det meste med. Men det er meget smag og behag.

Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den varme hindbær-vanilje mos. Rør godt. Kom den varme blanding op i en ren skål.

Piskefløden piskes til let skum. En 1/3 del af det let piskede flødeskum kommes nu op i hindbær- blandingen. Pisk hurtigt. Denne hindbær blanding kommes nu op i skålen med den resterende let piskede fløde og det hele vendes nu forsigtigt sammen til en ensartet fromage, der straks fordeles på kagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar