torsdag den 1. november 2012

Klamme kage fingre

Vi havde besøg af to pædagoger fra Gustavs børnehave som første forældersamtale. Da det jo snart er Allerhelgenes aften (imorgen) så skulle der være lidt mundgodt i den dur.

Det blev til disse småkager.




Opskriften får i her:


Klamme fingre:

Ingredienser:

200 g Usaltet smør, stuetemperatur.1,25 dl sukker1,25 dl muscovado sukker/ brun sukker.1 æg1 tsk vanilleekstrakt eller 2 tsk vanillesukker7,5 dl mel1 tsk bagepulver30 smuttede og tørre mandler
Til ekstra effekter (ikke vist på billedet)Evt. rødt indfarvet sukkerEvt. rød kage-gel.

Fremgangsmåde:

Kog og smut mandlerne. Når de er tørre i overfladen males de med pastafarve. Sæt til side så de kan tørre.
Pisk usaltet smør og sukker grundigt til er luftigt  i konsistensen. Bland herefter æg og vanilleekstrakt i.
I en seperat skål blandes de tørre ingrendienser. Disse tilsættes lidt efter lidt til smør-blandingen. Ælt evt. til sidst med hænderne.

Del nu dejen op i ca 30 portioner. Lav aflange fingre, og lav knoerne ved at skære hhv. 2 og 3 revner. Tag en mandel og sæt den i som negl.
Ønsker du en ekstra drabelig effekt kan du indfarve lidt alm. sukker med rød pastafarve og så dyppe fingerens ende ned i der hvor fingeren ville have siddet fast på hånden.

Kom de færdig formede småkager i køleskabet i ca 30 min. Dette hjælper med at få dem til at holde formen og ikke flade ud.
Tænd for ovnen på 180 grader. Bag i 12 min. Lad herefter småkagerne afkøle  inden servering.

En anden effekt er at købe noget kage-gele i rød og smøre på ved neglelejet, så det ligner bloddryppende fingrenegle.

Jeg brugte almindelig rød glasur som pynt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar